De flesta av våra evenemang är i

Magasinet, Juring Gård

Mäster Lorentz väg 3

SegeltorpNu kör vi igång, vi börjar med barnteater!

Som vi tidigare meddelat så har vi ställt in programmet under stor del av våren och fram till nu också höstens program. Nu ska vi dock göra försök med barnteater och det gäller då två evenemang. Det är Teater Slava som ger en föreställning och så blir det trolleriskola. Se nedan! Det kommer även en barnteater senare i november, men den återkommer vi till.

Vi har också planerat att göra några evenemang för vuxna och då gäller det författarträffar och iranska mattor. Tyvärr måste vi på grund av pandemin ställa in en hel del planerade evenemang, bland annat har vi tillsammans med andra föreningar ställt in Långsjörundan. Vi har också ställt in en föreställning med Lena Maria som vi skulle haft i Segeltorps kyrka och så har också Evas Fredagscafé tyvärr fått ställas in. Allt beroende på att vi inte kan garantera säkerheten.

Vi kommer senare i höst försöka genomföra några av de andra planerade programpunkterna. Då blir det konstutställningar och författarträffar som vi hoppas kunna genomföra. Om allt går som vi vill och inga nya regler och bestämmelser tillkommer ska vi med begränsat antal gäster kunna genomföra evenemang. 

Observera att det inte kommer något tryckt program i höst. Vi kommer att avisera programmet på hemsidan och i ett nyhetsbrev som vi skicka till alla som har lämnat sin e-postadress. Håll kollen här på hemsidan!

Styrelsen 
Kalavala Foto: Viktoria Siwek

Familjeteater–Kalevalaskåpet; Glittrande finska sagoskatter med Teater Slava. 

Söndag 27 september kl 11.00

I de blånande finska skogarnas djup vilar Kalevalas sagoskatt. Mellan de stor sagorna finns de små. Små bifigurer, filurer och fragment. Små skimrande bitar, som vi vill lyfta fram.

Vi vill visa er Kalevalaskåpet!

Teater Slava presenterar stolt en sagoteater fylld av det stolta finska eposets minsta pärlor. Kalevalaskåpet är ett gyllne skrin att öppna för förskolebarnen. Vi gläntar på locket till en skattkista full av sagor som gnistrar av guld och silver, En föreställning fylld av musik, sång och skönhet som bjuder på en rolig och poetisk stund med mycket näring för fantasin.

Föreställningen passar både svenskspråkiga och tvåspråkiga barn och familjer.

För 4 – 7 år och familjer. 

Fri entré men boka om du vill vara säker på att få plats - via e-post boka@segeltorpkultur.se. Plats: Juringeskolans matsal.Mr. Dannyman Foto: Maria Byquist

Trolleriskola med Mr. Dannyman

Lördag 3 oktober klockan 11.00

Trollkarlen Mr. Dannyman lär ut trollerieffekter, som man efter lite övning, lätt kan utföra med vanliga hushållsföremål, till exempel 3-korts förutsägelsen, nyckel genom snöre, magiska tändsticksasken, glas genom bord och många fler. 

Tricken är främst avsedda för nybörjare i åldern 8–12 år.

 Avgift 50:-.

Anmälan via e-post boka@segeltorpkultur.se .

Plats: Juringeskolans matsal
Eva Färgsjö Eva Färgsjö Eva Färgsjö Eva Färgsjö Eva Färgsjö Foto: Eva Färgsjö

En mammas berättelse 

Tisdag 6 oktober klockan 19.00

Eva Färgsjö förlorade sin son i en s.k. skjutning. Tillsammans med  andra mammor som också förlorat ett barn under liknade omständigheter startade Eva ett nätverk. Vilka orsaker finns bakom alla dess skjutningar? Vad väcker det för tankar och känslor ute i samhället? Lyssna på Evas berättelse

Biljetter 100:- för medlemmar, 150:- för övriga. OBS! Vi kommer att begräns antalet gäster till 50 inklusive egen presonal!

Anmälan via e-post boka@segeltorpkultur.se eller per tel. 08-646 48 56.

Plats: Juringeskolans matsal
Iranska mattor Foto: Kina Jacobsson

Iranska mattor 

Torsdag 8 oktober klockan 18.00

 

Ännu en gång har får vi komma till mattexperten Kina Jacobsson och AK:s inredning. Kina Jacobsson arraggerarr visningar under pandemin, men då med max 15 personer,i får då vi får lära oss om mattor och vi kan köpa dem till förmånliga priser. 

OBS! Det gäller att vara ut i god tid då dessa platser oftast går åt mycket fort.

Det bjuds på persisk buffé, kaffe och kaka.

 Avgift 200 :- som betalas på plats

Anmälan till e-post boka@segeltorpkultur.se eller per telefon 08-646 48 52

 Plats: AK:s Inredning, Antikt och Klassiskt, Hornsgatan 94, Stockholm. T-station: Zinkensdamm
Foto av Fredrik Beskow Foto: Fredrik Beskow

Fotoutställning med Fredrik Beskow  

Lördag – söndag 10 – 11 oktober, klockan 12.00 – 16.00

Fredrik Beskow är tillbaka med en utställning där han visar sina fantastiska fotografier. Den här gången bilder från olika delar av Sverige. Från Lappland till Smygehuk: landskap, fåglar och andra djur.

Fri entré 

Plats: Magasinet, Juringe gård.