Välkommen till Segeltorps Kulturförening

Segeltorps Kulturförening är en förening med c:a 1200 medlemmar. Föreningen har sin hemvist i Segeltorp, en kommundel i Huddinge kommun.

Segeltorps Kulturförening driver också Segeltorps Hembygdsfrågor. Genom ett samarbete med andra Hembygdsföreningar i kommunen, men också i länet, vill vi på olika sätt utveckla hembygdsfrågorna.

Föreningens evenemang stöds ekonomiskt av Hudding kommuns Kultur och Fritidsförvaltning. Höstprogrammet

När Segeltorps Kulturförening nu presenterar höstprogrammet 2019 blir det ett blandat program som vi hoppas ska passa så många som möjligt. Det börjar som brukligt med Långsjörundan och så rullar det på med utställningar, föreläsningar, barnteater, Segeltorpsvandring, så blir det lite mat på olika vis. Vi ska besöka Sickla, både över och under jord, i Stockholms Länsmuseums regi och så blir det givetvis mycket musik, med bland annat Lise & Gertrud och så givetvis sopptorsdag med Kenny Håkansson. Vi avslutar med Gammaldags Jul i Magasinet och med traditionell julkonsert i Segeltorps kyrka.

Vi vill informera om att vi till vissa av evenemangen kan komma att begära förskottsbetalning, men till de flesta evenemang kommer vi att ”ta betald” vid entrén. Vi kommer i bokningsbekräftelsen att meddela om det är förskottsbetalning som gäller. Vi har givetvis också gratisevenemang, såsom utställningar och barnteater.

OBS! Till familjeföreställningarna gäller fri entré. INGEN FÖRBOKNING. Biljetter delas ut en timme innan föreställning. Först till kvarn gäller.

Ni hittar hela höstprogrammet här!

OBS! När ni bokar, missa inte att avboka om ni upptäcker att ni av någon anledning inte kan vara med. Ej avbokade platser debiteras.


 

Söndagscafe med visprogram och våfflor

Söndag 10 november kl 13.30-15.30

 

Vi fikar tillsammans och lyssnar på Gunnar Torngren som spelar gitarr och sjunger visor som är mer eller mindre fritt tolkade utifrån litteraturen.  ”Har du läst boken? Nej, men hört sången”. Sångerna handlar om allt från äpplen till universum. 

Kaffeservering med våfflor!

Fri entré men boka om du vill vara säker på att få plats - via e-post boka@segeltorpkultur.se eller per tel. 08-646 48 56.

Plats: Magasinet, Juringe Gård, Mäster Lorentz väg 3, Segeltorp
Pelle Berglund: ”Spionfallet Ströberg” 

Onsdag 20 november kl 19.00 

Möt författaren Pelle Berglund som skrivit boken om överstelöjtnant Bertil Ströberg, som 1983 dömdes till sex års fängelse för spioneri. Ströberg hävdade att han var oskyldig, och frågan om hans skuld har diskuterats länge, bland annat i TV4:s program Kalla fakta.

Avgift 100:- för medlemmar, 150:- för övriga.

Anmälan via e-post boka@segeltorpkultur.se eller per tel. 08-646 48 56.

Plats: Magasinet, Juringe Gård, Mäster Lorents väg 3, Segeltorp
Är du intresserad av fler bilder från Segeltorp gå till vårt Galleri.

Aktuellt

 

Bli medlem i Segeltorps kulturförening!

Medlemsavgiften är för närvarande 250:- för hel familj, 150:- för enskild person och 25:- för ungdom t o m 21 år(för den som inte ingår i eventuella familjemedlemmar).

Segeltorps kulturförenings plusgirokonto är 120 05 56 - 7 och Swish 123 514 60 22

Det är alltid förmånligare att vara medlem.

Vill du bli medlem klicka här och fyll i dina uppgifter och skicka till oss.

Anmälan till aktiviterer

Om det står att du skall anmäla dig till våra aktiviteter så glöm inte det. Det är viktigt eftersom vissa evenemang inte kan ta emot för många besökare.

Om du vill att föreningen ordnar med någon speciell aktivitet eller om du har frågor om olika aktiviteter,så hör av dig på info@segeltorpkultur.se 

Obs! Bokning på 646 48 56 (telefonsvarare) eller boka@segeltorpkultur.se där inget annat anges!

Vi rekommenderar att du bokar om du vill vara säker på att få plats.

Reservation för ändringar och tillägg!


E-postadress

Du har väl lämnat din e-postadress till föreningen så att du snabbt kan få ny information. Det händer att vi av någon anledning måste ställa in eller flytta ett evenemang och då är det bra att vi kan nå dig snabbt.

Har du bytt adress så glöm inte att meddela oss den. Det är viktigt att vi har rätt adress till dig.


Bok om Segeltorps historia

En bok om Segeltorp som municipalsamhälle i vilken ni bl.a. kan läsa om hur det gick till när Segeltorp skulle bli en del av Stockholm, de olika intrigerna mellan olika grupperingar mm.

Hembygdsmuseet i Magasinet

På mellanplanet i Magasinet finns det ett hembygdsmuseum, som alltid är öppet vid föreningens alla aktiviteter. Om det inte finns någon på plats i museet så prata med någon av föreningens representanter så kan de hjälpa dig. Just nu pågår dock en lätt omändring av muséet, varför det är lite rörigt.


Segeltorps Kulturförening på Facebook

Segeltorps Kulturförening finns givetvis på Facebook. Om du vill titta in på vår sida där så klicka på länken. Till Facebook!


 

Tips

Till dig som vill följa med:

- Ge oss din e-postadress!

Vill du få information om aktiviteter

via e-post?

Skriv till oss på

info@segeltorpkultur.se

så sätter vi upp dig på sändlistan