Välkommen till Segeltorps Kulturförening

Segeltorps Kulturförening är en förening med c:a 1200 medlemmar. Föreningen har sin hemvist i Segeltorp, en kommundel i Huddinge kommun.

Segeltorps Kulturförening driver också Segeltorps Hembygdsfrågor. Genom ett samarbete med andra Hembygdsföreningar i kommunen, men också i länet, vill vi på olika sätt utveckla hembygdsfrågorna.

Föreningens evenemang stöds ekonomiskt av Huddinge kommuns Kultur och Fritidsförvaltning. Våren kommer!

Kulturvår!

Tack alla för en väl genomförd kulturhöst, men nu är det dags för att ta oss mot våren. Vårterminen i Segeltorps Kulturförening är lika innehållsrik som hösten, men nu går vi mot varmare och fram för allt mot ljusare tider. Vårens program, som vi börjar med jazz och avslutar med dans runt majstången, är som många gånger tidigare, ett blandat program som vi hoppas ska passa alla. Ett program för så många medlemmar och även icke medlemmar är svårt att skap, men med de senaste årens program har vi visat att det går. Kolla in programmet på programsidan och passa på att boka i tid!

Årsmötet den 19 februari är speciellt viktigt. Vi är i dag drygt 1 000 medlemmar i Segeltorps kulturförening men vi behöver bli fler som aktivt arbetar för att hålla kulturen levande i vår kommundel. Efter 21 års verksamhet har vi en mycket stabil förening med god ekonomi och du som har idéer är alltid välkommen att bidra. Årsmötet är ett bra tillfälle att vara med och påverka föreningens framtid. Boka in den 19 februari redan nu!

Välkomna till en rik kulturvår!Musikteater & fredagsmys

Fredag 28 februari kl 18.00

Hösten 2019 hade filmen om Judy Garlands liv - ”Judy” - premiär över hela världen. I musikteater-föreställningen ”Drömmen om regnbågen” med Anna Bromée får publiken uppleva den unika historien om Judy Garlands livs sista konserter våren 1969 - i Sverige & Danmark.

 

Innan föreställningen, som börjar kl 19.00, serverar vi grillad kycklingklubba med potatissallad plus kaffe och kaka. (Uppge eventuell matintolerans.)

Biljetter inkl förtäring 250:- för medlemmar, 300:- för övriga.

Anmälan via e-post boka@segeltorpkultur.se eller per tele. 08-646 48 56.

Plats: Magasinet, Juringe Gård.

Deckarförfattaren Anders Roslund

Torsdag 5 mars kl 19.00

 ”Från ett källarförråd till Hollywood” - succéförfattaren Anders Roslund berättar om den svenska kriminalromanen och om sin resa från starten av SVT:s Kulturnyheterna till författandet av elva romaner som kommit ut på 36 språk i 75 länder. Nu aktuell med ”Jamåhonleva”.

 Biljetter 100:- för medlemmar, 150:- för övriga.

Anmälan via e-post boka@segeltorpkultur.se eller per tele. 08-646 48 56.

Plats: Magasinet, Juringe Gård
Är du intresserad av fler bilder från Segeltorp gå till vårt Galleri.

Aktuellt

Bli medlem i Segeltorps kulturförening!

Medlemsavgiften är för närvarande 250:- för hel familj, 150:- för enskild person och 25:- för ungdom t o m 21 år(för den som inte ingår i eventuella familjemedlemmar).

Segeltorps kulturförenings plusgirokonto är 120 05 56 - 7 och Swish 123 514 60 22

Det är alltid förmånligare att vara medlem.

Vill du bli medlem klicka här och fyll i dina uppgifter och skicka till oss.

Anmälan till aktiviterer

Om det står att du skall anmäla dig till våra aktiviteter så glöm inte det. Det är viktigt eftersom vissa evenemang inte kan ta emot för många besökare.

Om du vill att föreningen ordnar med någon speciell aktivitet eller om du har frågor om olika aktiviteter,så hör av dig på info@segeltorpkultur.se 

Obs! Bokning på 646 48 56 (telefonsvarare) eller boka@segeltorpkultur.se där inget annat anges!

Vi rekommenderar att du bokar om du vill vara säker på att få plats.

Reservation för ändringar och tillägg!


E-postadress

Du har väl lämnat din e-postadress till föreningen så att du snabbt kan få ny information. Det händer att vi av någon anledning måste ställa in eller flytta ett evenemang och då är det bra att vi kan nå dig snabbt.

Har du bytt adress så glöm inte att meddela oss den. Det är viktigt att vi har rätt adress till dig.


Bok om Segeltorps historia

En bok om Segeltorp som municipalsamhälle i vilken ni bl.a. kan läsa om hur det gick till när Segeltorp skulle bli en del av Stockholm, de olika intrigerna mellan olika grupperingar mm.

Hembygdsmuseet i Magasinet

På mellanplanet i Magasinet finns det ett hembygdsmuseum, som alltid är öppet vid föreningens alla aktiviteter. Om det inte finns någon på plats i museet så prata med någon av föreningens representanter så kan de hjälpa dig. Just nu pågår dock en lätt omändring av muséet, varför det är lite rörigt.


Segeltorps Kulturförening på Facebook

Segeltorps Kulturförening finns givetvis på Facebook. Om du vill titta in på vår sida där så klicka på länken. Till Facebook!


Tips

Till dig som vill följa med:

- Ge oss din e-postadress!

Vill du få information om aktiviteter

via e-post?

Skriv till oss på

info@segeltorpkultur.se

så sätter vi upp dig på sändlistan