Välkommen till Segeltorps Kulturförening

Segeltorps Kulturförening är en förening med c:a 1200 medlemmar. Föreningen har sin hemvist i Segeltorp, en kommundel i Huddinge kommun.

Segeltorps Kulturförening driver också Segeltorps Hembygdsfrågor. Genom ett samarbete med andra Hembygdsföreningar i kommunen, men också i länet, vill vi på olika sätt utveckla hembygdsfrågorna.

Föreningens evenemang stöds ekonomiskt av Huddinge kommuns Kultur och Fritidsförvaltning. Nu kör vi igång med barnteater!

Som vi tidigare meddelat så har vi ställt in programmet under stor del av våren och fram till nu också höstens program. Nu ska vi dock göra försök med barnteater och det gäller då två evenemang. Det är Teater Slava som ger en föreställning och en vecka senare blir det trolleriskola. Se nedan! Det kommer även en barnteater senare i november, men den återkommer vi till.

Vi har också planerat att göra några evenemang för vuxna och då gäller det författarträffar och iranska mattor och så även ett par utställningar. Tyvärr måste vi på grund av pandemin ställa in en hel del planerade evenemang. Allt beroende på att vi inte kan garantera säkerheten.

Vi kommer senare i höst försöka genomföra några av de andra planerade programpunkterna. Om allt går som vi vill och inga nya regler och bestämmelser tillkommer ska vi med begränsat antal gäster kunna genomföra evenemang. 

Observera att det inte kommer något tryckt program i höst. Vi kommer att avisera programmet på hemsidan och i ett nyhetsbrev som vi skicka till alla som har lämnat sin e-postadress. Håll kollen här på hemsidan!

Styrelsen 
Kalavala Foto: Viktoria Siwek

Familjeteater – Kalevalaskåpet; Glittrande finska sagoskatter med Teater Slava. 

Söndag 27 september kl 11.00

Vi har för avsikt att arrangera denna teater, men lokalen blir Juringeskolans matsal. Vi ska försöka hålla antalet föräldrar till ett minimum och med max 50 personer. Teater Slava kan också tänka sig utomhus om vädret tillåter. Vi vill för att minska risken för att förvärra pandemin att så få vuxna som möjligt kommer då vi vill begränsa antalet personer.

I de blånande finska skogarnas djup vilar Kalevalas sagoskatt. Mellan de stor sagorna finns de små. Små bifigurer, filurer och fragment. Små skimrande bitar, som vi vill lyfta fram.

Vi vill visa er Kalevalaskåpet!

Teater Slava presenterar stolt en sagoteater fylld av det stolta finska eposets minsta pärlor. Kalevalaskåpet är ett gyllne skrin att öppna för förskolebarnen. Vi gläntar på locket till en skattkista full av sagor som gnistrar av guld och silver, En föreställning fylld av musik, sång och skönhet som bjuder på en rolig och poetisk stund med mycket näring för fantasin.

Föreställningen passar både svenskspråkiga och tvåspråkiga barn och familjer.

För 4 – 7 år och familjer. 

Fri entré men boka om du vill vara säker på att få plats - via e-post boka@segeltorpkultur.se. Plats: Juringeskolans matsal.
 

Mr. Dannyman Foto: Maria Byquist

Trolleriskola med Mr. Dannyman

Lördag 3 oktober klockan 11.00

Vi har för avsikt att arrangera denna teater, men lokalen blir Juringeskolans matsal. Vi ska försöka hålla antalet föräldrar till ett minimum och med max 50 personer. Teater Slava kan också tänka sig utomhus om vädret tillåter. Vi vill för att minska risken för att förvärra pandemin att så få vuxna som möjligt kommer då vi vill begränsa antalet personer.

Trollkarlen Mr. Dannyman lär ut trollerieffekter, som man efter lite övning, lätt kan utföra med vanliga hushållsföremål, till exempel 3-korts förutsägelsen, nyckel genom snöre, magiska tändsticksasken, glas genom bord och många fler. 

Tricken är främst avsedda för nybörjare i åldern 8–12 år.

 Avgift 50:-.

Anmälan via e-post boka@segeltorpkultur.se .

Plats: Juringeskolans matsal
Berättarladan. Foto: Per Johansson Berättarladan, Västanå Teater

Ta del av den digitala kulturen

Under den nu pågående pandemin så är ju nästan allt inställt på våra teatrar och konsertlokaler. Det hindrar dock inte att ni ändå kan se några föreställningar som finns på olika hemsidor. Många av det stora har lagt ut både gamla och lite nyare föreställningar på nätet som ni kan se. De flesta är avgiftsfria men andra kanske vill få någon krona i ersättning.

Kolla in i vårt länkarkiv där vi försökt hitta till de olika teatrarnas hemsidor, men det finns givetvis många fler som ni hittar på nätet.

Eftersom vi just nu inte vet någonting om vad som händer i höst med Segeltorps Kulturförenings aktiviteter så kan vi bara hoppas att vi kan komma igång igen inom rimlig tid. Höstprogrammet är klart och ligger för tryckning men när vet vi inte nu!
Är du intresserad av fler bilder från Segeltorp gå till vårt Galleri.

Aktuellt

Bli medlem i Segeltorps kulturförening!

Medlemsavgiften är för närvarande 250:- för hel familj, 150:- för enskild person och 25:- för ungdom t o m 21 år(för den som inte ingår i eventuella familjemedlemmar).

Segeltorps kulturförenings plusgirokonto är 120 05 56 - 7 och Swish 123 514 60 22

Det är alltid förmånligare att vara medlem.

Vill du bli medlem klicka här och fyll i dina uppgifter och skicka till oss.

Anmälan till aktiviterer

Om det står att du skall anmäla dig till våra aktiviteter så glöm inte det. Det är viktigt eftersom vissa evenemang inte kan ta emot för många besökare.

Om du vill att föreningen ordnar med någon speciell aktivitet eller om du har frågor om olika aktiviteter,så hör av dig på info@segeltorpkultur.se 

Obs! Bokning på 646 48 56 (telefonsvarare) eller boka@segeltorpkultur.se där inget annat anges!

Vi rekommenderar att du bokar om du vill vara säker på att få plats.

Reservation för ändringar och tillägg!


E-postadress

Du har väl lämnat din e-postadress till föreningen så att du snabbt kan få ny information. Det händer att vi av någon anledning måste ställa in eller flytta ett evenemang och då är det bra att vi kan nå dig snabbt.

Har du bytt adress så glöm inte att meddela oss den. Det är viktigt att vi har rätt adress till dig.


Bok om Segeltorps historia

En bok om Segeltorp som municipalsamhälle i vilken ni bl.a. kan läsa om hur det gick till när Segeltorp skulle bli en del av Stockholm, de olika intrigerna mellan olika grupperingar mm.

Hembygdsmuseet i Magasinet

På mellanplanet i Magasinet finns det ett hembygdsmuseum, som alltid är öppet vid föreningens alla aktiviteter. Om det inte finns någon på plats i museet så prata med någon av föreningens representanter så kan de hjälpa dig. Just nu pågår dock en lätt omändring av muséet, varför det är lite rörigt.


Segeltorps Kulturförening på Facebook

Segeltorps Kulturförening finns givetvis på Facebook. Om du vill titta in på vår sida där så klicka på länken. Till Facebook!


Tips

Till dig som vill följa med:

- Ge oss din e-postadress!

Vill du få information om aktiviteter

via e-post?

Skriv till oss på

info@segeltorpkultur.se

så sätter vi upp dig på sändlistan