Vattenvaktarstugan-beskuren-II.jpg

Segeltoropkultur-II.jpg
Hem Föreningen Program hösten 2018 Galleri Här finns vi Revy Nyheter Kontakt Länkar

Aktuellt

E-postadress

Du har väl lämnat din e-postadress till föreningen så att du snabbt kan få ny information.

Avboka evenemang!

Tack alla för att ni är så flitiga besökare på föreningens olika evenemang, det är roligt att så många tycker om dessa. Vi har dock ett problem med de som anmält sig och fått förhinder, men glömmer bort att avboka. Snälla glöm inte det!

Segeltorpsrevy

Revyhistoria

Segeltorps Kulturförening har skapat en tradition med att sätta upp en revy mellan nyårs- och trettonhelgen. Så har vi gjort sedan förenings start. De flesta av dessa revyer har satts upp i vad som i sammanhanget kallas för Segeltorps konsertsal. Det är då som Segeltorpsskolans gymnastiksal bytt skepnad. Av de 15 föreställningar som vi satt upp, har det varit 3 som inte varit i gymnastiksalen. Det är den första som vi på lite försök satte upp 1999 och som fick namnet "Mot all förmodan" vilket skulle peka på att det trots all blev en revy. Det var många som inte trodde på det när vi satte igång projektet. De som svarade för att det blev något den gången vara främst Eva Hultén och Ann-Mari Grönberg. Tack vara deras insats den gången så har det fortsatt.

Året därpå flyttade vi till gymnastiksalen och skaffade oss en egen scen. Det är Segeltorps stora problem att vi inte har någon permanent scen utan måste bygga allt från grunden. Det tar mycket av den tid då vi i stället skulle kunna göra något annat nyttigt. Men så ser verkligheten ut. Vi blev lovade att det skulle bli en permanent scen när Juringeskolans gymnastiksal byggdes, men det blev inte ens en tumma av det löftet. Huddinges politiker är inte mycket för kulturen i Segeltorp.

Sedan vi flyttade till Segeltorpsskolans gymnastiksal så har vi varit kvar där med undantag av det året då hela byggnaden genomgick en total ombyggnad. Det året satte vi inte upp någon egen revy utan ”köpte” in en del av ”På Håret”, där Hans Dahlman och Maggan Bäcklin framförde en fantastisk föreställnig.

Den tredje föreställningen som vi satt upp utanför gympasalen är årets föreställning. Då blev det i stället Restaurang Kirin i Segeltorps C, som fick stå för lokalen. Det var en föreställnig som hette ”Svensktoppen 50 år” numera omdöpt till ”50 år med Svensktoppen”. Det är en föreställning av och med Mia Poppe, Niclas Strand, Johanna och Tomas Widén. Till sin hjälp hade de dansare från Lasse Kühlers dansskola. Det är en föreställning som de turnerar med just nu.

Under alla år som vi satt upp föreställningar har vi också haft många som hjälpt till med alla arbete. Vid varje föreställning har det serverats mat, vilket fodrar många duktiga medhjälpare. Den person som på något vis varit med vid alla tillfällen är Lena Anderberg. Hon har haft nästan alla uppdrag som finns i sammanhanget som behövs för att sätta upp en revy. Hon har varit allt från regissörsassistent till att vara med både på och bakom scenen. Hon ar betytt mycket för revyn. En annan som också varit med på olika vis, under nästan alla föreställningar, är Eva Hultén. Hon har precis som Lena varit på de flesta positioner. Givetvis måste det till många fler för att sätta upp en revyföreställnig men det skulle ta flera sidor att räkna upp dem alla.

Nu får vi ser vad som händer framöver med Segeltorpsrevyn. För närvarande fattas det pengar. Det kostar mycket att ordna med allt som behövs, trots att alla arbetar ideellt, så vi får se vad som händer framöver.

Några klipp finns på You Tube där ni kan se dem. Klicka här!


Föreningens alla revyer:

År 1999 Mot all förmodan

År 2000 Fjong i paviljongen

År 2001 För fulla hus

År 2002 Punschigt värre

År 2003 Ver 5.0

År 2004 Casino

År 2005 Upp och Ner

År 2006 KYSS

År 2007 se.TV

År 2008 Spex i SPA

År 2009 Kurs på Kurs

År 2010 Sväng i Kurvan

År 2011 I stället för Segeltorpsrevy, med delar av "På Håret"

År 2012 Cirkus Segeltorp

År 2013 Svensktoppen 50 år

Bli medlem i Segeltorps kulturförening!

Medlemsavgiften är för närvarande 250:- för hel familj, 150:- för enskild person och 25:- för ungdom t o m 21 år(för den som inte ingår i eventuella familjemedlemmar).

Som medlem deltar du till reducerad kostnad i de flesta av våra aktiviteter och deltar i det årliga medlemslotteriet av konst för tusentals kronor som lottas ut.

Segeltorps kulturförenings plusgirokonto är 120 05 56 - 7 och Swish 123 514 60 22

Det är alltid förmånligare att vara medlem.

Vill du bli medlem klicka här och fyll i dina uppgifter och skicka till oss.

Anmälan till aktiviterer

Om det står att du skall anmäla dig till våra aktiviteter så glöm inte det. Det är viktigt eftersom vissa evenemang inte kan ta emot för många besökare.

Om du vill att föreningen ordnar med någon speciell aktivitet eller om du har frågor om olika aktiviteter,så hör av dig på info@segeltorpkultur.se

Obs! Bokning på 646 48 56 (telefonsvarare) eller boka@segeltorpkultur.se där inget annat anges!

Vi rekommenderar att du bokar om du vill vara säker på att få plats.

Reservation för ändringar och tillägg!


Nyhetsflöde

E-postadress

Du har väl lämnat din e-postadress till föreningen så att du snabbt kan få ny information. Det händer att vi av någon anledning måste ställa in eller flytta ett evenemang och då är det bra att vi kan nå dig snabbt.

Har du bytt adress så glöm inte att meddela oss den. Det är viktigt att vi har rätt adress till dig.

Bok om Segeltorps historia

En bok om Segeltorp som municipalsamhälle i vilken ni bl.a. kan läsa om hur det gick till när Segeltorp skulle bli en del av Stockholm, de olika intrigerna mellan olika grupperingar mm. Läs mer här!

Hembygdsmuseet i Magasinet

På mellanplanet i Magasinet finns det ett hembygdsmuseum, som alltid är öppet vid föreningens alla aktiviteter. Om det inte finns någon på plats i museet så prata med någon av föreningens representanter så kan de hjälpa dig. Just nu pågår dock en lätt omändring av muséet, varför det är lite rörigt.


Segeltorps Kulturförening på Facebook

Segeltorps Kulturförening finns givetvis på Facebook. Om du vill titta in på vår sida där så klicka på länken. Till Facebook!


Tips

Till dig som vill följa med:

- Ge oss din e-postadress!

Vill du få information om aktiviteter

via e-post?

Skriv till oss på

info@segeltorpkultur.se

så sätter vi upp dig på sändlistan

Sök

Skriv in det du vill söka efter här

Följ oss